2021-06-09

Стартувало онлайн-голосування за проєкти «Громада своїми руками»

7 червня 2021 року розпочато онлайн-голосування за проєкти конкурсу грантів ДТЕК «Громада своїми руками». До 20 червня кожен мешканець України може віддати свій голос за вподобані проєкти, які опубліковано на сайті компанії. Найкращі ідеї проєктів з енергоефективності та благоустрою отримають додаткові 5 балів до оцінки та збільшать свої шанси на здобуття грантів.

«Громада своїми руками» – це конкурс грантів для благоустрою населених пунктів та розвитку співпраці між жителями, бізнесом і адміністраціями на місцях. Проєкт базується на принципах ESG і відповідає цілям сталого розвитку ООН. Метою конкурсу є активізація місцевих жителів для поліпшення соціальної інфраструктури. У кожного є можливість подати заявку на реалізацію проєкту для благоустрою громади, після чого конкурсна комісія визначить проєкти-переможці, яким буде надано фінансування. Сума одного гранту може досягати 80 тис.грн. Проєкт «Громада своїми руками» існує з 2013 року на територіях, де представлений бізнес ДТЕК Енерго. Всього участь в конкурсі можуть взяти 32 громади 11 областей України.

Вперше особливий акцент у проєкті приділено аспекту створення безбар'єрного середовища, інклюзивності в широкому сенсі. Це передбачає розвиток доступної соціально-орієнтованої інфраструктури для людей з інвалідністю та соціально незахищених верств населення. Загалом у 2021 році компанія отримала 662 заявки на участь у конкурсі з яких близько 50 % проєктів покликані реалізувати принципи безбар’єрності та інклюзивності.