2021-06-09

Укрбургаз збільшив швидкість буріння свердловин на 9 %

Бурове управління «Укрбургаз» за 5 місяців 2021 року збільшило комерційну швидкість⃰ буріння свердловин до 794 метрів на місяць, що на 9 % більше показника за аналогічний період минулого року.

При цьому загальна проходка зросла на 12 % — до 73 тисяч метрів. Таких результатів вдалось досягти, передовсім, за рахунок скорочення непродуктивного часу в процесі бурових робіт — в 2021 році він зменшився на 4 %.

Наразі з 35 наявних у Нафтогазу бурових верстатів (20 нових та 15 модернізованих) задіяні 29 одиниць — сучасного обладнання достатньо для виконання поточних завдань Групи. Роботи виконують бурові команди, що пройшли навчання на базі світових лідерів з виробництва бурового устаткування. Нафтогаз повністю вивів з експлуатації застарілі та неефективні радянські верстати.

Водночас, компанія продовжує переоснащення на тих напрямках, які цього потребують. Зокрема, відновлено процес закупівлі 10 нових верстатів капітального ремонту свердловин із залученням кредитних коштів ЄБРР. Цільова дата поставки цього обладнання — 4 квартал 2022 року.

⃰Комерційна швидкість визначається як співвідношення кількості пробурених метрів до календарного часу буріння (включно з непродуктивним часом — простоями, ліквідацією аварій).