2021-10-27

Чи має ТОВ «Рудомайн» дозвільні документи, на підставі яких здійснює господарську діяльність?

За інформацією GreenPost Media 28.01.2019 року ТОВ «Рудомайн» отримало висновок з ОВД про допустимість планованої діяльності «Видобування залізних руд ділянки № 2 кар’єру «Південний» (залізні руди повторної розробки п’ятого залізничного горизонту)».  Однією з умов висновку з ОВД було проведення додаткової процедури ОВД у разі рекультивації родовища, але ТОВ «Рудомайн» 29 листопада 2019 року починає нову процедуру ОВД начебто у зв’язку з розширенням площі видобування.

08.10.2020 року ТОВ «Рудомайн» отримує висновок з ОВД про допустимість планованої діяльності «Видобування залізних руд ділянки № 2, № 3 кар’єру «Південний» на Саксаганському родовищі», в якому: 

- Міндовкілля не звертає уваги на порушення процедури проведення ОВД, у т. ч. на той факт, що Звіт з ОВД не підписаний виконавцями, як того вимагає законодавство в додатку 4 ПКМУ від 13.12.2017 р. № 1026 «Про затвердження Порядку передачі документації для надання висновку з оцінки впливу на довкілля та фінансування оцінки впливу на довкілля та Порядку ведення Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля». 

- У висновку зазначено, що за процедурою ОВД видобування залізних руд на ділянці № 3 не оцінювалось.

- Одна з основних умов висновку з ОВД 2019 року, а саме: обов’язок проведення додаткової процедури ОВД у разі рекультивації, — з нового висновку зникла.