2021-10-27

Аукціони з продажу та оренди земельних ділянок відбудуться в листопаді

Аукціони із оренди земельних ділянок державної та комунальної власності та продажу паїв уже на повну оголошують у системі Прозорро.Продажі. Нині таких уже понад 200: близько 140 аукціонів оголошено із оренди, і майже 60 – із продажу. Загальна площа ділянок, виставлених на торги у системі Прозорро.Продажі, складає понад 1 тисячу гектарів. Про це повідомляє "Аграрний тиждень. Україна"

Для участі в аукціонах із продажу та оренди земельних ділянок, як організаторам, так і потенційним покупцям та орендарям, необхідно зареєструватися на авторизованому електронному майданчику системи Прозорро.Продажі. І уже через новостворений особистий кабінет працювати на земельних торгах. 

Для організаторів робота у системі безкоштовна, для потенційних же орендарів та покупців передбачає витрати на реєстраційний та гарантійний внески, за аналогією, як зараз сплачуються за участь в аукціонах із малої приватизації, оренди державного та комунального майна, продажу спецдозволів на видобуток надр та інші. 

Головною перевагою електронних торгів у системі Прозорро.Продажі є те, що інформація про усі аукціони відкрита та доступна для будь-кого, а от дані про учасників торгів закриті до завершення аукціону. Така конфіденційність на етапі подання пропозицій та проведення аукціону унеможливлює корупцію та домовленості. І лише після завершення торгів розкриваються усі дані, які у системі зберігаються протягом трьох років.