2021-10-25

Черкаський завод використовував воду зі свердловин для продажу

Керівник одного з заводів Черкащини незаконно використовував грунтову воду зі свердловин для продажу. Незаконну схему викрив підрозділ СБУ Черкаської області. Про це повідомляє Суспільне.Новини.  
У Черкасах керівник одного із заводів використовував воду зі свердловин без належних дозволів, чим спричинив збитки державі. Тривають слідчі дії, розповіла Суспільному речниця служби безпеки України в області Катерина Дрога.

За оцінками Державної екологічної інспекції, незаконне видобування корисних копалин завдало збитків державі на понад 800 тисяч гривень, повідомила речниця.

"Співробітники СБУ спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури встановили, що схему організував керівник одного із заводів регіону. Він, не маючи відповідного дозволу, використовував водні ресурси для роботи свого підприємства з двох підземних свердловин", — додала Катерина Дрога.

Наразі генеральному директору підприємства повідомили про підозру за ч. 2 ст. 240 та ч. 2 ст. 364-1 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.