2021-10-25

"Пригоди на Рівному місці" запрошують у подорож до Полісся

На сайті "Пригоди на Рівному місці" з'явилося оголошення-запрошення до подорожі "Полісся. Автентична пригода". Найближчою датою подорожі є 30 жовтня. 

Подорож складається з 6-ти локацій: ферма оленів, музей-скансен, дендропарк - "поліський гранітний амфітеатр" - затоплений кар'єр - клондайк

- Ферма оленів: знайомство з мешканцями ферми. Олені, кози, свинки різне птаство, чекатиме нас у гості. Допитливий олень Рома, завжди біжить вітатися першим. Ми приготуємо для мешканців ферми частування: свіжі овочі.

- Сарни. Музей-скансен: на території музею майстерно відтворене життя наших предків. Ми побачимо автентичні садиби, хатки, каплицю, борті та вражаючий млин, до якого зможемо потрапити всередину. Також, нещодавно у музеї відкрили криївку, кожен зможе спробувати знайти вхід до таємного сховку.

- Дендропарк: лише одних живоплотів тут 2,5 кілометри. Вони різних форм: і тарілки, і конуси, і напівконуси. Місцеві кажуть, що це «райський куточок Полісся» або «зелене царство Версальського полісся». Дендропарк займає декілька гектарів землі, на території є стави, оглядовий майданчик, острів закоханих, скульптури із живоплотів і дерева та різні види рослин.

- Гранітний амфітеатр: гранітний кар'єр, що займає близько 100 гектарів землі, а його глибина – 96 метрів. Тут із надр видобувають щебінь. Це один із перших кар'єрів на території. Тут були перші поселення клесівчан. Через дорогу були перші будинки. У 1902 році відкрили залізницю. Каміння видобувалось вручну. Вже майже за 120 років населення виросло до 8 тисяч. З місцевого кар'єру почалось видобування гранітів на території Полісся.

- Затоплений кар'єр: неймовірної краси вода озера обрамлена лісами - чарує та створюю прекрасну локацію для фото.

- Клондайк: цінність і ціна "сонячного каміння". Всі ми бачили наслідки стихійного видобутку бурштину у відео. Локальний гід розповість про історію, наслідки та висновки місцевого населення, щодо цього неконтрольованого явища. Ми зможемо, на власні очі, побачити наслідки видобутку, зробити власні висновки та побачити "бурштинові копальні" на власні очі.