2018-11-20

Burisma розпочала буріння двох нових свердловин на Карайкозівському родовищі

Burisma Group закінчила монтаж бурового обладнання і розпочала буріння двох нових свердловин – №36 і №38 на Карайкозівському родовищі в Харківській області. До кінця року компанія планує закласти ще одну свердловину.

«Після додаткових робіт з інтерпретації сейсмічних і свердловинних даних було визначено додаткову перспективну ділянку для буріння наступної свердловини №42 на Карайкозівському родовищі. Проектна глибина кожної свердловини складе більше 5000 метрів», – говорить Генеральний директор Burisma GroupТарас Бурдейний.

Успішне буріння свердловин дозволить Групі збільшити проектну потужність родовища з видобутку газу і газового конденсату (пропускної здатності газу) – з 1,5 млн до 3 млн куб. м газу на добу. Для цього компанія провела роботи з розширення установки комплексної підготовки газу (УКПГ).

«Очікується, що модернізований комплекс досягне проектної потужності наприкінці 2019 року», – прогнозує Тарас Бурдейний.

УКПГ – це комплекс технологічного обладнання та допоміжних систем, що забезпечують збір та підготовку природного газу і газового конденсату до передачі в магістральну транспортну систему.

За більш детальною інформацією ви можете звернутися до прес-офісу компанії: [email protected]