2017-11-28

Burisma підписала прямі договори з американською National Oilwell Varco на поставку обладнання в Україну

Міжнародна енергетична група Burisma відвідала головний офіс компанії National Oilwell Varco (NOV) в м. Хьюстон, США, де провела зустрічі з керівництвом компанії та ознайомилася з технологічними й технічними можливостями виробництва бурових установок, шельфових платформ та допоміжного обладнання. Делегацію від Burisma Group очолила член ради директорів Каріна Злочевська.

National Oilwell Varco (NOV) – провідний виробник і постачальник обладнання для нафтогазової промисловості. Асортимент продукції дозволяє працювати в будь-якій точці світу як в континентальних, так і морських умовах, та включає повний спектр обладнання для розробки, буріння, освоєння свердловин і видобутку сировини.

За підсумками зустрічей між компаніями були підписані угоди на поставку в Україну обладнання та технічний супровід. Перша поставка відбудеться вже на початку 2018 року. Мова йде про систему верхнього приводу TDS-11 SA потужністю 800 к.с. та вантажопідйомністю 500 тонн, з постійним крутним моментом 51 000 фт-фнт при 110 об/хв. Система буде встановлена ​​на бурову установку SK-2000 на Водянівському родовищі. Верхній привід буде укомплектовано генераторною установкою виробництва Caterpillar Inc. Устаткування дозволить збільшити швидкість буріння на 20-30% і забезпечити безаварійність виробництва.

«Burisma Group спрямовує всі зусилля на формування енергетичної безпеки України. Наш внесок у цю важливу ініціативу прямо пропорційний зростанню компанії. Ми пишаємося тим, що володіємо найпередовішим буровим флотом в Україні та маємо можливість впроваджувати новітні технології. У той же час, ми не планує зупинятись на досягнутому. Компанія і надалі буди зростати та розвиватись.  Договори, підписані між Burisma та NOV, дозволять нам напряму купувати обладнання, що значно скоротить час на узгодження технічних параметрів та доставку», – зазначила Каріна Злочевська.