2018-10-02

Burisma Group взяла участь у заходах Атлантичної Ради в Нью-Йорку

Міжнародна енергетична група Burisma взяла участь в заходах Атлантичної Ради США (Atlantic Council) в Нью-Йорку. Євразійський центр ім. Діну Патрічу при Атлантичній Раді США організував спеціальну панель «Ukraine Strategy Council», присвячену українським питанням. Ця подія стала найбільшим «українським» заходом в США, що зібрала разом друзів України.

З вітальним словом до учасників звернувся директор Євразійського центру ім. Діну Патрічу і Посол США в Україні (2003-2006) Джон Гербст і Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе. Також до дискусії долучилися виконавчий віце-президент Атлантичної Ради Деймон Вілсон та радник Ради директорів Burisma Group Вадим Пожарський.

«Безумовно, дуже важливо, що питання України і її енергетичної безпеки обговорюються світовими лідерами і дипломатами далеко за межами нашої країни. Це створює своєрідний «корсет», що підтримує країну. Для багатьох країн ми є прикладом, що за короткий час можливо побудувати незалежну державу. Ми пишаємося тим, що Burisma Group знову отримала відзнаку у якості лідера газодобувного сектору країни. На жаль, як і в минулому, Україні не вистачає інвестицій, щоб вийти вперед у видобутку природного газу. Наше завдання полягає у тому, щоб поділитися з іноземними інвесторами об’єктивною картиною», – заявив радник Ради директорів Burisma Group Вадим Пожарський.

Окрім офіційних заходів Атлантичної Ради, представники Burisma Group провели ряд двосторонніх зустрічей. Зокрема відбулися переговори зі спецпредставником Держдепартаменту США по Україні Куртом Волкером; заступником держсекретаря з глобальних питань (2001-2009), старшим науковим співробітником Проекту «Майбутнє дипломатії» Белферского центру науки і міжнародних відносин Джона Ф. Кеннеді Гарвардського університету Полою Добрянські; помічником держсекретаря у справах Європи і Євразії (2005-2009) та послом Сполучених Штатів в Польщі (1997-2000) Деніелом Фрідом. Сторони обговорили питання необхідності подальшого реформування енергетичної галузі та реалізації стратегії енергетичної незалежності.

Також Burisma Group взяла участь у щорічній церемонії Global Citizen Awards 2018 – найбільшого щорічного заходу в світовій політиці. Атлантична Рада в дев’ятий раз відзначила внесок окремих осіб у поліпшення і збереження миру. Цього року нагороду отримали Президент Аргентини Маурісіо Макрі, Прем’єр-міністр Норвегії Ерна Солберг і турецько-курдський бізнесмен, підприємець, інвестор і філантроп, що базується в Сполучених Штатах, засновник Chobani Хамді Улук. Нагородження відбулося в Нью-Йорку 24 вересня в Cipriani Wall Street, на якому були присутні близько 500 гостей – лідерів урядів, бізнесу та громадянського суспільства.

«Наша присутність на подібних заходах свідчить про значний вплив українських компаній у сфері інновацій та важливе місце, що посідає український бізнес на діловій карті світу. Global Citizen Awards – це чудова можливість розповісти про умови та можливості, що пропонують українські компанії», – зазначив Вадим Пожарський.

Атлантична Рада – американський неурядовий аналітичний центр в області міжнародних відносин Атлантичного співтовариства зі штаб-квартирою у Вашингтоні, що має десять регіональних центрів і функціональних програм з питань міжнародної безпеки і глобального економічного розвитку. В Україні Атлантична Рада США реалізує програму «Україна в Європі», в рамках якої щорічно проводяться до 70 заходів, присвячених українським питанням.