2020-06-15

Burisma Group та Микола Злочевський заперечують причетність до неправомірних дій

НАБУ та САП 12 червня 2020 року в порядку ст. 208 КПК України «на гарячому» затримали групу осіб, які намагалися передати неправомірну вигоду у розмірі 5 млн дол. США керівництву антикорупційних органів. Гроші призначалися на  закриття кримінального провадження за підозрою ексміністра екології, яке восени 2019 року Генеральна прокуратура передала до Національного бюро за підслідністю. Про це повідомили Артем Ситник та Назар Холодницький 13 червня 2020 року під час брифінгу для ЗМІ.

Детально про це можна почитати на веб-сайті НАБУ за посиланням https://nabu.gov.ua/novyny/sproba-pidkupu-kerivnykiv-nabu-ta-sap-5-mln-dol-ssha-za-zakryttya-spravy-za-pidozroyu

Burisma Group, президентом якої є ексміністр екології Микола Злочевський, у свою чергу, заявляє, що ні компанія, ні її власник не причетні до спроби підкупити керівництво антикорупційних органів України. "Офіційна позиція компанії наступна: Ні президент Burisma Group Микола Злочевський, ні інші співробітники компанії не мають ніякого відношення до озвучених подій".

Детальніше - за посиланням https://burisma-group.com/uk/news/terminovo-burisma-group-ta-yiyi-vlasnik-mikola-zlochevskij-zaperechuyut-prichetnist-do-nepravomirnih-dij/.