2020-06-15

Burisma Group продовжує облаштування своїх родовищ

Планове нарощування обсягів видобутку природного газу та газового конденсату потребує розширення потужностей для їх зберігання.

У травні газовидобувна компанія «Еско-Північ», що входить до складу Burisma Group, завершила роботи зі збільшення обсягу резервуарного парку для зберігання природного газу та газового конденсату до 2500 тис. Кубометрів на Карайкозівському родовищі (Харківська область).

«Не зважаючи на несприятливу кон’юнктуру на світових ринках
енергоносіїв, група Burisma продовжує інвестувати у збільшення обсягів видобутку вітчизняного природного газу. Це сприяє підвищенню енергетичної безпеки та енергонезалежності України», — зазначив Тарас Бурдейний, CEO Burisma Group.

За його словами, група Burisma постійно інвестує кошти у наземну інфраструктуру. Зокрема, у 2020 році Група планує побудувати нові газопроводи, установки пропанового охолодження природного газу, реконструювати УКПГ, продовжити реалізацію проєкту будівництва установки стабілізації конденсату і поглибленого вилучення пропан-бутанової суміші (СПБТ або LPG) з природного газу.

Burisma Group залишається прибічником екологічного ведення бізнесу та віддає перевагу рішенням, які сприяють збереженню довкілля.