2016-02-15

Burisma Geothermal придбала найбільший геотермальний проект в Італії

Burisma Geothermal, дочірня компанія Burisma Holdings, що спеціалізується на виробництві геотермальної енергії та електроенергії з поновлюваних і екологічно чистих джерел енергії в Європі, придбала один з найбільших континентальних геотермальних проектів.

“Burisma Holdings, одна з найбільших газових компаній Східної Європи, впроваджує нову глобальну ініціативу з підтримки видобутку чистої і безпечної енергії з відновлюваних джерел. Сьогодні роль Burisma Geothermal важливіша ніж будь-коли, бо Європа потребує енергетичної, політичної і економічної незалежності від багатих нафтою і газом країн. ЄС наразі імпортує більше половини споживаної ним електроенергії в розмірі понад €1 млрд на день”, – вважає незалежний директор Burisma Holdings та Burisma Geothermal Девон Арчер.

У результаті активної співпраці Burisma підписала угоду з міжнародною групою Gesto Investimento Gestão (GIG) щодо придбання частки 86% в трьох проектах. GIG має великий досвід роботи в великих міжнародних геотермальних проектах в Африці, Азії, Америці та Європі.

“Ми вважаємо, що поточна структура власності дозволить нам ефективно і своєчасно реалізувати проект. Це повністю відповідає нашій стратегії розвитку альтернативних джерел енергії. Ми маємо необхідний досвід глибокого буріння. Ми цінуємо визнання ролі, що відіграє Burisma у забезпеченні енергетичної безпеки в Європі”, – говорить радник Ради директорів Burisma Holdings Вадим Пожарський.

Відповідно до угоди, Burisma Geothermal отримує ліцензійні права на 3 проекти, а саме: Mazzolla, Cinigiano та Montenero. Бурові роботи на перших свердловинах заплановані на весну 2016-го з проектною глибиною 2250 м. 

Сьогодні Італія володіє близько 8% світових геотермальних потужностей. У 2010 році італійський уряд ухвалив заходи, щоб відкрити ринок видобутку геотермальної електроенергії для іноземних інвесторів. Burisma готова приєднатися до італійського геотермального ринку і здійснювати наукові дослідження і розробку Larderello, одного з найбільших геотермальних родовищ в світі.

Заснована в серпні 2015 року, Burisma Geothermal є дочірньою компанією Burisma Holdings. Ключовим завданням компанії є розробка проектів в галузі альтернативної енергетики, в тому числі проектування і будівництво промислових геотермальних електростанцій.

За більш детальною інформацією ви можете звернутися до прес-офісу компанії: [email protected]