2016-02-15

Анонс: 24 лютого розпочнеться семінар “Залучення облдержадміністрації та органів місцевого самоврядування у просування ініціативи ІПВГ в Івано-Франківській області”

24 лютого о 14:00 на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу розпочнеться семінар “Залучення облдержадміністрації та органів місцевого самоврядування у просування ініціативи ІПВГ в Івано-Франківській області”

Круглий стіл організовано Асоціацією “ЕнергоТранспарентність” спільно з ГО “Бюро розвитку, іновацій та технологій”, Національним секретаріатом ІПВГ в Україні, за підтримки Міністерства енергетики і вугільної промисловості України.

Місце проведення – корпус кафедри нафтогазового обладнання ІФНТУНГ (м.Івано-Франківськ, вул.Карпатська 15, аудиторія 7101).

Захід проводиться з метою поширення у Івано-Франківській області інформації щодо Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в рамках проекту “Розвиток мережі партнерських організацій з реалізації завдань Комунікаційної Стратегії ІПВГ 2015 у видобувних регіонах України”, який виконується за фінансової підтримки GIZ.

Перший український звіт з ІПВГ за 2013 рік було представлено 7-8 грудня 2015 року в Києві. Завдяки цьому кожен має можливість дізнатись про основні родовища нафти і газу України, власників ліцензій, обсяги видобутку, платежі компаній до бюджетів всіх рівнів. Представлені у звіті дані є докладними, перевіреними і охоплюють 2013 рік.

Звіт ІПВГ формувався на основі перевірених незалежною експертизою даних, наданих паралельно видобувними компаніями та державними установами. Відповідно до висновку Незалежного Адміністратора – авторитетної компанії EY, яка провела експертизу, – менше 10% видобувних компаній надали відповідь на добровільній основі, останньою прозвітувала “Укрнафта”. Мали місце і проблеми з отриманням інформації від державних органів, зокрема Державної фіскальної служби.

Контактна особа: Максим Карпаш, проф., д.тех.н., директор Науково-дослідного інституту нафтогазової енергетики і екології ІФНТУНГ (0342 24 20 02, 0342 24 00 89, +38 067 342 01 28).