2021-06-03

Азербайджан та Іран мають намір співпрацювати у галузі розробки нафтових родовищ

Азербайджан та Іран досягли принципової домовленості про спільну розробку нафтових родовищ. Про це свідчать заяви іранського міністра енергетики Біджана Зангане і заступника прем'єр-міністра Азербайджану Шахіна Мустафаєва.

«За останні роки відносини між Іраном і Азербайджаном у всіх галузях, в основному в нафтогазовому та енергетичному секторах, а також в розробці спільних родовищ в Каспійському морі, покращилися. Хоча ми ще не змогли реалізувати цю співпрацю - розробку спільних родовищ - через зовнішній тиску, накладений санкціями, але, за словами лідерів двох країн, співпрацю буде налагоджено», - зазначає Біджан Зангане.

Мустафаєв, в свою чергу, підкреслив розширення двосторонніх відносин між двома країнами. Чиновник також вказав на нафтогазовий сектор як на галузь для розширення економічних відносин між двома сусідами.

«У нас довга історія співпраці в області газу, і з 2004 року газ, необхідний Нахічеванській Автономній Республіці, надходить у продаж і поставляється Іраном, і ми це цінуємо», - сказав Шахін Мустафаєв.