2021-06-03

Вікімедія України закликає взяти участь у конкурсі «Вікі любить Землю»

В Україні дев’ятий рік поспіль проходитиме міжнародний фотоконкурс «Вікі любить Землю», присвячений пам’яткам природи. Український етап конкурсу триватиме з 1 по 30 червня. 

Конкурс має на меті фотографування об’єктів українського ПЗФ. Взяти участь у конкурсі можуть усі охочі. 

Для участі в конкурсі потрібно завантажити власні світлини, зроблені будь-коли в нацпарках, заказниках, ботанічних садах тощо. Це можуть бути фото краєвидів, окремих дерев, що є ботанічними пам’ятками, та макрофото флори й фауни ПЗФ, - зазначається на сайті UNСG. 

Основними номінаціями конкурсу є «кількісна» та «якісна». У першій будуть відзначені учасники, що сфотографують найбільше пам’яток. У межах другої номінації журі обере найкраще фото кожного з 27 регіонів України, а з поміж них — 10 найкращих фото національного змагання загалом. Для міжнародного етапу будуть окремо відібрані 15 світлин у двох категоріях — пейзажні фото і макрофото тварин, рослин і грибів.

На переможців чекають цінні призи. При оцінюванні рівною мірою важитимуть ілюстративність фото та якість. У спецномінації можна використовувати фото різного часу, зазначаючи дату зафіксованих на ньому подій. Обов’язковим є відношення зазначеної події до захисту конкретної території ПЗФ. На переможців чекають призи від «Вікімедіа Україна» та нашої Групи.

Детальніше про участь у конкурсі за посиланням