2016-06-15

Анонс: Круглий стіл з питань звітності за ІПВГ та законопроекту «Про розкриття інформації у видобувних галузях»

17 червня у комітеті Верховної Ради України відбудеться круглий стіл для обговорення реалізації Ініціативи прозорості у видобувних галузей (ІПВГ) в Україні та проекту Закону "Про розкриття інформації у видобувних галузях".

Мета дискусії – ознайомлення із впровадженням ІПВГ та підходами до прозорості у країнах ЄС, зокрема Німеччини, а також узгодження законодавчої бази для виконання стандарту ІПВГ у нафтогазовій та гірничодобувній промисловості, забезпечення належної звітності у 2016 та подальших роках.

Попередня програма:
 висновки з першого українського звіту ІПВГ (2015) та майбутній звіт 2016 року;
 складнощі переходу до стандартів ІПВГ;
 обов'язкове звітування та вирівнювання "правил гри" в Україні;
 представлення проекту закону «Про розкриття інформації у видобувних галузях»;
 міжнародний досвід щодо обов
'язкової звітності в ЄС і США.

Відповідний захід організовано за сприяння аналітичного центру DiXi Group та Національного секретаріату ІПВГ за підтримки GIZ та Міжнародного фонду "Відродження".

 Модератор – Ольга Бєлькова, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, член Міжнародного правління ІПВГ.

Обговорення відбудеться 17 червня 2016 року (п'ятниця), з 13:00 до 16:00 у приміщенні комітетів Верховної Ради (Київ, вул. Грушевського 18/2, зала 11).