2021-04-16

Алієв налаштований на розширення нафтового співробітництва з Білоруссю

Азербайджан має намір розширювати співпрацю з Білоруссю в нафтовій сфері. Про це повідомляє Enkorr, посилаючись на заяву президента Азербайджану Ільхама Алієва. 

«У першому кварталі поставки нафти (з Азербайджану в Білорусь) здійснюються в великих обсягах, і я думаю, що їхній обсяг істотно перевищить торішні показники», - сказав Алієв після закінчення переговорів з президентом Білорусі Олександром Лукашенком. За його словами, проєкт вже довів взаємну вигідність.

«Ми маємо намір розширювати співпрацю в цій сфері. Тобто, ми не обмежимося тільки поставками сирої нафти на НПЗ Білорусі», - зазначив президент Азербайджану.

«Белнефтехим» і держнафтокомпанія Азербайджану SOCAR 14 квітня підписали меморандум про взаєморозуміння. У ньому оговорено співпрацю в області реалізації вироблених в Білорусі нафтопродуктів, а також співробітництво в реалізації SOCAR нафтопродуктів на внутрішньому ринку Білорусі. Документ також передбачає розширення можливостей сторін в області виробництва і реалізації нафти і нафтопродуктів.