2008-03-17

Україна. Юрій Продан відвідав Новокостянтинівське та Смолінське родовище уранових руд

13 березня Міністр палива та енергетики Юрій Продан здійснив робочу поїздку в Кіровоградську область. Міністр відвідав Новокостянтинівське та Смолінське родовище уранових руд.

В рамках візиту на ДП «Дирекція», під головуванням Міністра відбулось засідання оперативного штабу, на якому розглянуто перспективи будівництва підприємства на базі Новокостянтинівського родовища, а також низка питань щодо соціального забезпечення жителів прилеглих територій. На засіданні було підтверджено виконання графіку робіт стосовно будівництва об’єкта та початку попутного видобування уранової руди вже наприкінці 2008 року.

Також в ході робочої поїздки на Кіровоградщину Юрій Продан відвідав діючу Смолінську шахту, яка входить до складу ДП «Схід ГЗК». Міністр провів технічну нараду стосовно поточної діяльності та перспектив розвитку підприємства.

По закінченні наради Юрій Продан разом із заступником Юрієм Недашковським здійснив спуск до шахти, де ознайомився з роботою нового обладнання, придбаного за останні два роки в рамках програми технічного переоснащення.

Мінпаливенерго