2020-09-04

“Зелений” і доступний титан – мрія, що стає реальністю

Українська компанія VELTA продовжує рухатись у напрямку отримання доступного титану при максимально екологічному методі його виробництва, який має назву Velta Ti Process. Компанія вже подала чергову заявку до Бюро патентів та торгових марок США щодо патентування методу.

Його особливістю є зменшення енергетичних витрат на виробництво за рахунок скорочення кількості операцій в процесі отримання титану та повний безвідходний цикл переробки побічних продуктів у товари з високою доданою вартістю.

Такий підхід дозволить значно знизити вартість металу, а кінцеву продукцію з нього зробить доступною для використання у щоденному побуті.

У науково-дослідному центрі Velta RD Titan (м. Дніпро), де була розроблена нова технологія отримання металічного титану, вже виробляються десятки кілограмів титанової сировини, які направляються у другий науково-дослідницький центр Velta Titanium Metal (м. Київ), де тестуються різноманітні підходи у виробництві кінцевих побутових виробів з титанового порошку, виготовленого Velta RD Titan.

Velta Ti Process дозволяє отримувати найбільш висококласний титановий сплав Grade 5, до складу якого входить 90% титану, 4% ванадію і 6% алюмінію, який використовується у аерокосмічній, медичний, авіаційній галузях.

Проте основною метою VELTA – є використання титану для масового виробництва побутових речей. Втілюючи свою мету в реальність, компанія веде проектування у власному конструкторському бюро заводу на території колишньої шахти буровугільної “Новомиргородська” у Новомиргородському районі Кіровоградської області.

“Я дуже чітко розумію, що саме нові високі технології стануть головним драйвером для розвитку нашої компанії. Також добре розумію і те, що цей самий драйвер може стати одним з головних для розвитку України в цілому” – каже Андрій Бродський, генеральний директор компанії “Велта”.

Тож, сподіваємося, що у найближчому майбутньому вироби із титану будуть у кожній оселі України і не тільки. І мета VELTA зробити титан “зеленим” і доступним буде досягнута!