2013-09-18

Завершила роботу конференція «Геомоніторинг-2013»

З 9 по 13 вересня у м. Судак проходила конференція «Геомоніторинг-2013», присвячена актуальним питанням моніторингу і наукового супроводження надрокористування та геологічної експертизи. Організатори конференції – Український державний геологорозвідувальний інститут та Всеукраїнська громадська організація «Ноосфера».

В конференції взяли участь представники УкрДГРІ, ДКЗ України, ДРГП «Донецькгеологія», ДГП «Укргеофізика», ДГП «Геолекспертиза», КП «Кіровгеологія», НАК «Надра України», «ПричорноморДРГП», а також  представники зацікавлених організацій та видобувних компаній – Іршанського ГЗК, Межиріченського ГЗК, «Карбона Енерго», «Кривбасакадемінвест», «Технікс» та ін.

Як було відзначено у вітальному слові голови Державної служби геології та надр України Валерія Дудінова, проведення конференції «Геомоніторинг-2013» є чудовою нагодою для ознайомлення з напрацюваннями і досягненнями нашої галузі, а злагоджена робота учасників – запорукою щодо вироблення узгоджених позицій по переходу України до екологічно безпечного стійкого розвитку нашої держави.

Серед широкого кола питань, обговорюваних на конференції, особливу увагу було приділено питанням нормативних документів з організації МтНС, зокрема, Методичним рекомендаціям з проведення МтНС. Також були розглянуті питання загального стану нормативної бази у сфері геології та надрокористування, модернізації державної системи управління, організації договірної роботи та ціноутворення при підготовці та здійсненні МтНС. Фахівці спеціалізованих підприємства ділилися власним досвідом проведення МтНС та обговорювали особливості моніторингу на різних об’єктах надрокористування.

Загалом, учасники конференції були одностайні в думці, що проведення такого заходу було корисним, і що у майбутньому буде доцільним проводити зустрічі у подібному форматі задля забезпечення прозорості у відносинах між спеціалізованими підприємствами, що проводять МтНС, і власне надрокористувачами.

Рішення конференції «Геомоніторинг-2013» буде опубліковано після опрацювання, з урахуванням зауважень та пропозицій учасників.

Український державний геологорозвідувальний інститут