2016-08-23

Завдяки Укргазвидобуванню в селі Сенча на Полтавщині буде якісна питна вода

ПАТ ” Укргазвидобування ” та Сенчанська сiльська рада (Полтавська облась) пiдписали план заходiв щодо бурiння артезiанської свердловини в селi Cенча. УГВ в рамках соцiальної угоди, пiдписаної на 2016 рiк, видiляє грошi на будiвництво двох нових водогонiв для забезпечення сiльських жителiв якicною питною водою. Перший водогiн вже на стадiї завершення будiвництва. Укргазвидобування вiдповiдально поставилась до цього питання. Компанія зробила хімічні та бактеріологічні аналізи сенчанської води. I якщо бактерiологiчний в нормi, то хiмiчний показав, що вода не відповідає нормам. Враховуючи це, Товариство вирiщило, що потрібно бурити артезiанську свердловину, щоб зняти болюче питання забезпечення людей якicною питною водою.

На обговоренні були зазначені строки реалізації проекту. Цього місяця заплановане визначення місця свердловини й здійснення землевідведення під неї. Буріння буде здійснюватися в кілька етапів.

Як зазначив директор з корпоративних та загальних питань «ПАТ «Укргазвидобування» В’ячеслав Чаус: «Рішення збудувати артезіанську свердловину в Сенчі виникло не тільки в рамках угоди співробітництва УГВ з Полтавською ОДА, а перш за все через власну соціальну відповідальність Укргазвидобування. Перший горизонт буде близько 250 метрів і якщо вода з нього виявиться неякісною, то продовжимо бурити до наступного і так поки не досягнемо горизонту з високоякісною водою. Термін здачі свердловини в експлуатацію дуже амбіційний, але за допомоги і підтримки районної та обласної влади й звісно ж громади, забезпечимо людей водою в цей термін».

Пiдписання плану заходiв вiдбулося в присутностi I при безпосереднiй участi представникiв сiльської громади.