2022-05-17

Запуск підприємства зі скраплення природного газу Hammerfest LNG затримано на тиждень

На тиждень затримує норвезька Equinor пуск підприємства зі скраплення природного газу Hammerfest LNG, повідомила компанія. Постраждалий від пожежі у вересні 2020 року завод планувалося запустити спочатку в жовтні 2021 року, потім 31 березня 2022 року останньою анонсованою датою було 17 травня.

«На вихідних було виявлено незначну несправність у компресорі, яку необхідно усунути перед запуском. Компонент зараз замінюється. Поетапний процес переходу до експлуатації продовжиться протягом тижня», — пояснила Equinor.

«Hammerfest LNG був підготовлений до виробництва, але ми витрачаємо додатковий час, необхідний для безпечного відновлення роботи», - наводяться в пресрлізі слова старшої віце-президентки Equinor з наземних об'єктів Грети Б. Хааланд.

Завод Hammerfest LNG на острові Melkoya отримує газ із морського родовища Snohvit. Це перший офшорний проект на норвезькому континентальному шельфі, що реалізовано без надводної інфраструктури. Вся інфраструктура з видобутку газу знаходиться на морському дні, газ доставляється газопроводом в Хаммерфест, де побудовано ЗПГ-завод. Він розпочав роботу восени 2007 року і має потужність з виробництва 4,6 млн тонн ЗПГ, 0,34 млн тонн ЗВГ та 0,83 млн тонн конденсату. Equinor володіє 37 % у проекті Snohvit, Total – 18 %, Neptune Energy – 12 %.