2022-05-17

Yamana планує розширення заводу Cerro Moro

Yamana вивчає можливість поетапного розширення заводу Cerro Moro в Аргентині. Компанія розглядає можливість використання мілкого сита замість циклонів для класифікації, щоб підвищити ефективність наявного кульового млина. Компанія очікувала, що в поєднанні з дещо грубішим розміром помелу це збільшить пропускну здатність щонайменше до 1500 т / добу, збільшивши продуктивність на 40-50 % без впливу на видобуток золота та срібла.

Додаткову потужність можна було б використовувати для проведення мінералізації нижчого рівня, що збільшило б виробництво золота та срібла і, в свою чергу, зменшило б постійні витрати на шахти.

Yamana повідомляє, що капітальні витрати оцінювалися в межах від 15 до 20 мільйонів доларів, а загальні капіталовкладення протягом двох етапів розширення - в 30-40 мільйонів доларів.

Наразі компанія розглядає два варіанти розширення другої фази: додавання установки для подрібнення високого тиску перед кульовим млином або додавання установки для повторного подрібнення. Також знадобиться розширення контуру флотації.