2024-04-15

Започаткувано Форум «Партнерство заради безпеки у сировинній галузі»

Відбувся інавгураційний захід з нагоди започаткування Форуму «Партнерство заради безпеки у сировинній галузі» за ініціативи Виконавчого віце-президента Європейської Комісії за напрямом «Економіка, що працює для людей» В. Домбровскіса та Державного секретаря США Е. Блінкена.

Форум започатковано з метою сприяти вирішенню проблеми забезпечення сталого та безпечного глобального ланцюга створення вартості сировини, який принесе користь як виробникам сировини, так і країнам-споживачам. Понад 20 країн були запрошені взяти участь у Форумі, зокрема з особливою увагою до України. Українську сторону в форматі особистої участі представляв заступник Міністра економіки України В. Кузьо.

Форуму об’єднає країни-споживачі та багаті на ресурси країни з метою співпраці та спільної розробки політики, яка сприятиме інвестиціям у стійкі та екологічно чисті видобуток і переробку критичної сировини та створення сталих ланцюгів постачання.

За словами Державного секретаря США Е. Блінкена, ланцюги постачання корисних копалин є життєво важливими для нашого спільного майбутнього. Розширення їхнього постачання та ефективне розгортання чистих технологій має важливе значення для подолання кліматичної кризи й одночасного доступу до енергії. При цьому, попит на критичні матеріали зростатиме далі. Очікується, що до 2040 року попит на літій зросте більш ніж у 40 разів, а попит на графіт, кобальт і нікель – у 20–25 разів.

Докладніше - на сайті Дергеонадр