2024-04-15

Аналітики – про те, що буде далі з нафтою після атаки Ірану

Безпрецедентна атака Ірану на Ізраїль майже не змінила ф’ючерсів на нафту, причому трейдери пояснюють невиразну цінову динаміку тим, що страйк був добре помічений заздалегідь, і очікуваннями, що конфлікт буде стримано й після нього. Про це йдеться на вебсайті ENKORR

Як повідомляє Bloomberg, поки Ізраїль зважує свою відповідь на напад, ось що кажуть ринкові спостерігачі про перспективи нафти:

$100 можливо — Citigroup

Базовий сценарій Citigroup Inc. полягає в тому, що напруженість на Близькому Сході залишається «надзвичайно високою», що підтримує ціни. Це спонукало банк підвищити свої короткострокові прогнози цін, при цьому тримісячний цільовий показник West Texas Intermediate збільшився на $8 за барель.

«На наш погляд, те, що не враховується на поточному ринку, — це потенційне продовження прямого конфлікту між Іраном та Ізраїлем, який, за нашими оцінками, може спричинити зростання цін на нафту до +$100 за барель залежно від характеру подій», - написали аналітики, включаючи Макса Лейтона, у замітці.

«Премія за ризик» — Goldman Sachs

«Ми оцінюємо, що ціни на нафту вже відображають премію за ризик від $5 до $10 за барель від ризиків зниження постачаань», — заявили аналітики Goldman Group Sachs Inc., зокрема Даан Струйвен, до атак з боку Ірану у вихідні. «Потенційна відповідь Ізраїлю на атаку Ірану є дуже невизначеною і, ймовірно, визначить ступінь загрози регіональним постачанням нафти», – сказали вони.

Докладніше - за посиланням.