2021-08-09

WSJ: Exxon сподівається скоротити викиди CO2 до нуля до 2050 року

Зобов'язання щодо скорочення викидів CO2 до нульового рівня до 2050 року може взяти на себе найбільша нафтогазова компанія США ExxonMobil, повідомляє газета The Wall Street Journal, посилаючись на джерела. Це буде серйозною зміною в стратегії Exxon, враховуючи, що ще в березні 2020 року її генеральний директор Даррен Вудс називав подібні амбіції деяких з європейських компаній виключно «красивою конкуренцією», вважаючи, що вони не мають під собою реальних підстав.

За словами джерел, компанія планує оприлюднити серію стратегічних кроків, що стосуються навколишнього середовища, до кінця 2021 року. Рішення про те, щоб взяти на себе зобов'язання щодо скорочення викидів до нуля до 2050 року, поки не прийнято, відзначають джерела.

Як зазначив прессекретар компанії Кейсі Нортон, компаныя готова сприяти декарбонізації секторів з високими рівнями викидами і підтримує регулятивні заходи, що сприяють цьому.

Раніше Вудс заявляв, що Exxon підтримує цілі Паризької клыматичноъ угоди. Тим часом акції компанії додають в ціні 1,1 % на торгах у четвер. З початку поточного року їх вартість зросла на 39 %.