2021-08-09

Триває модернізація підприємств НАК «Надра України»

Дочірнє підприємство «Укрнаукагеоцентр» у Полтаві ввело в експлуатацію універсальний комплексний геофізичний прилад ГЕО-7Г. Завдяки такому оновленню стане можливим проводити реєстрацію даних манометрії, термометрії, радіоактивного каротажа (ГК) та низки інших аналізів при тисках до 1000 кг/см2 та температурах до 150 градусів за Цельсієм. Інструмент працює як в кабельному, так і в автономному режимах.

«Універсальність приладу полягає у можливості його роботи, як у автономному режимі, коли запис здійснюється у блок автономної пам’яті приладу, так і в кабельному режимі, де дані за допомогою геофізичного кабелю онлайн передаються на панель реєстрації», — кажуть спеціалісти підприємства.

В «Укранаукагеоцентрі» на нове обладнання покладають великі надії і висловлюють вдячність голові правління НАК «Надра України» Тарасу Кузьмичу, — саме він ініціював поступове технічне переоснащення дочірніх підприємств Компанії.

«Універсальний комплексний прилад ГЕО-7Г дасть змогу розширити спектр надання послуг з проведення геофізичних досліджень, зокрема при кореляції глибин за допомогою модуля гама-каротажу, прив’язці по стовбуру свердловини перфораторів, визначення інтервалу та характеру припливу флюїдів та їх дебіту. Додатково буде можливість здійснювати контроль технічного стану свердловини», – зазначив Тарас Кузьмич.

Голова правління наголосив, що оновлення технічної та технологічної бази підприємств НАК «Надра України» є пріоритетом і робота у цьому напрямку триватиме.