2021-03-05

Wood Mackenzie вважає, що податки на викиди вуглецю потрібно збільшити в шість разів

Світовим урядам необхідно значно збільшити вартість викидів вуглекислого газу, щоб стримати глобальне потепління. Про це повідомляє Enkorr із посиланням на Wood Mackenzie.

Щоб запобігти підвищенню глобальної температури вище 1,5 градусів у порівнянні з доіндустріальним рівнем, до 2030 року ціни на вуглець повинні вирости до $ 160 доларів за тонну CO2 в порівнянні з середньосвітовим показником в $ 22 / т в кінці минулого року. Про це заявив консультант з енергетики Wood Mackenzie Ltd Том Хеггарті.

Щоб стримати зростання температури, уряди країн, що підписали Паризьку кліматичну угоду, намагалися скоротити викиди за рахунок ціноутворення на викиди вуглекислого газу, підходу, який вводить податок на викиди двоокису вуглецю, і створюють ринок для торгівлі дозволами на перевищення встановлених квот.

Згідно з аналізом, опублікованому в журналі Nature Climate Change, через пандемію викиди CO2 від викопного палива в минулому році знизилися на 7 %. Однак світ повинен повторювати подібне зниження щороку протягом 2020-х років. і в наступний період, інакше він зіткнеться з усе більш жахливими екологічними наслідками.

У звіті WoodMac відзначається, що урядам потрібна нова вуглецева політика, покликана підштовхнути промисловість до прийняття більш екологічно чистих джерел енергії, таких як водень. За словами Тома Хеггарті, цього можна домогтися за допомогою [підвищення] цін на вуглець, прямих стимулів або податкової політики.

Більш високі ціни на CO2 можуть спонукати компанії скоротити свій вплив на навколишнє середовище за рахунок уловлювання вуглецю, який потім може бути перероблений в нові продукти. Потенційно подібний підхід може стати «галуззю на трильйон доларів», говориться в звіті.