2021-03-05

«Белоруснефть» відкрила нове нафтове родовище поблизу кордону з Україною

РУП «ВО «Белоруснефть» відкрило родовище нафти в межах Гомельської області. Про це повідомляє ExPro Consulting, посилаючись на пресслужбу компанії.

Родовище було відкрито завдяки бурінню свердловини № 1 Східно-Ізбиньської площі глибиною понад 4200м, яка розташована в центральній структурній зоні Прип'ятського прогину. Спорудження свердловини велося за допомогою бурової установки «Уралмаш 3Д-76» силами Свєтлогорського управління бурових робіт. Приплив нафти на зазначеній свердловині склав 20 т на добу.

Перспективи сталого дебіту наразі невідомі, адже будівництво знаходиться на стадії буріння та освоєння. За попередньою оцінкою, дебіт може скласти близько 50 тонн нафти на добу. 

У 2021-2022 роках фахівці «Белоруснефть» планують пробурити 13 пошуково-розвідувальних свердловин з метою вивчення ресурсного потенціалу цієї частини Прип'ятського прогину.

Разом з тим, за повідомленням ExPro, білоруські геологорозвідники вже розгорнули масштабні дослідження в південній частині регіону (Лельчицький, Наровлянський та Ельський райони, які межують з територією України).