2020-09-18

Вугільна енергетика буде скорочуватися, але треба проводити зважену політику - Буславець

Міністерство енергетики націлене на проведення зваженої та поступової політики у сфері вугільної галузі та теплової енергетики, при цьому відомство визнає, що частка вугільної енергетики буде еволюційно скорочуватися. Про це 17 вересня повідомила т. в. о. міністра енергетики Ольга Буславець під час 11-го Енергетичного дня, який провело Європейсько-Українське енергетичне агентство.

«Ми повинні як країна виходити з реалій стану економіки і ресурсів… Ми націлені на поступове скорочення використання теплової генерації і вугілля, але це потрібно робити зважено, системно», - сказала вона, додавши, що міністерство вже розробило Концепцію реформування вугільної галузі, яка передбачає розвиток вугледобувних регіонів та дає бачення для їх жителів подальшого майбутнього цих регіонів.

За словами Буславець, наприклад, Німеччина вже біля 40 років проводить процес закриття вугледобувних шахт.

«Ми як країна повинні виважено формувати свою політику і використовувати той ресурс, який у нас є. Звичайно, теплова генерація буде еволюційно скорочуватися, ми це сьогодні опрацьовуємо, актуалізуючи «Енергетичну стратегію України до 2035р», - додала Буславець.