2016-08-09

Виробничі показники ДТЕК за 1 півріччя 2016

Як повідомили GEOnews.com.ua, ДТЕК опублікувала виробничі показники за 1 півріччя 2016 року.
«Попри несприятливе зовнішнє середовище, нам вдалося зберегти обсяги видобутку вугілля, реалізувати низку важливих інвестиційних проектів із розробки нових шахтних полів, модернізації станцій і підвищення ефективності виробництва. Ми на 40% збільшили видобуток природного газу й завершили буріння нової газової свердловини завглибшки понад 5000 м, — зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко, коментуючи підсумки роботи компанії в 1 півріччі 2016 року. — Сподіваємося, що найближчим часом буде зроблено реальні кроки для фінансової стабілізації галузі, прийнято закони про ринок електроенергії та національного регулятора. Це дозволить Україні здійснити системні реформи в енергетиці та перейти на європейські правила гри. Перехід до ринкових відносин є обов’язковою умовою зміцнення енергонезалежності країни, підвищення ефективності та якості послуг в інтересах усіх українців».

Серед іншого, основні виробничі показники ДТЕК Нафтогаз:

У 1 півріччі 2016 року ПрАТ «Нафтогазвидобування» видобуло 776,6 млн куб. м природного газу і 26,8 тис. тонн газового конденсату, що перевищує показники за аналогічний період минулого року на 40% і 34% відповідно.

Основні чинники, що вплинули на виробничі показники:
завершення буріння свердловини № 18 на Семиренківському газоконденсатному родовищі завглибшки 5 680 м. На цей момент триває її випробування;
проведення капітального ремонту свердловин № 10 і № 70 Семиренківського родовища;
проведення заходів з інтенсифікації дебітів на наявному фонді свердловин.

Основні інвестиційні проекти:
продовжено буріння 3 глибоких свердловин на Семиренківському родовищі (кожна модернізація систем обліку природного газу відповідно до нових вимог, встановлених Кодексом газотранспортної системи України.

Довідка
ДТЕК — стратегічний холдинг, що керує трьома операційними компаніями з активами у вуглевидобутку, тепловій енергетиці й дистрибуції, а також в альтернативній енергетиці та у видобутку газу. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко. У ДТЕК працюють 118 тисяч осіб.

До портфеля активів у вуглевидобутку, тепловій енергетиці та дистрибуції входять 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю понад 18 ГВт; 6 підприємств із дистрибуції електроенергії, які обслуговують 4,4 млн клієнтів. Сегмент альтернативної енергетики представлено 1 ВЕС встановленою потужністю 200 МВт. Доведені запаси природного газу (С1, С2) на трьох родовищах становлять 26 млрд куб. м.

Відпуск електроенергії генерувальними підприємствами ДТЕК у 2015 році склав 38,3 млрд кВт∙год, із яких 634 млн кВт∙год забезпечила ВЕС, передавання електроенергії мережами — 45,1 млрд кВт∙год, видобуток вугілля — 28,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1,3 млрд куб. м.

Додаткова інформація: www.dtek.com
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті www.spp-dtek.com.ua

Департамент із корпоративних комунікацій ДТЕК
Тел.: +38 (044) 581 45 35
+38 (044) 581 45 70
E-mail: [email protected]
www.dtek.com