2020-10-23

Видобуток De Beers в третьому кварталі знизився до 7,2 млн каратів через низький попит

За даними Anglo American, видобуток алмазів компанією De Beers знизився на 4 %, до 7,2 млн каратів в третьому кварталі 2019 року в порівнянні з 7,4 млн каратів роком раніше. Зниження було викликано запланованим скороченням виробництва, що відображає зниження попиту на алмазну сировину через пандемію COVID-19. 

Виробництво компанії Debswana в Ботсвані знизилося на 15 %, до 4,8 млн каратів, в зв'язку із запланованою переробкою матеріалу більш низької якості на родовищах Жваненг і Орапа, при цьому робота націлена на рівень, який би знижував попит. 

Видобуток Namdeb Holdings в Намібії також знизився на 43 %, до 200 000 каратів, оскільки морський флот компанії призупинив виробництво на деякий період у третьому кварталі, реагуючи на попит, що знизився; 

Разом з тим видобуток в Південній Африці збільшився до 1,2 млн каратів завдяки очікуваній зміні складу руди, яка в більшому обсязі стала надходити з останнього виймання кар'єра з більш високим вмістом алмазів (а не з відвалів з низьким вмістом) на руднику Венеція у міру його переходу на підземний видобуток. 

Виробництво в Канаді також збільшилося на 17 %, до 900 000 каратів, у зв'язку з обробкою матеріалів вищої якості на руднику ГАЧО Куей. 

Anglo American повідомила, що в цьому кварталі попит на алмазну сировину продемонстрував ознаки поліпшення, оскільки обмеження в зв'язку з пандемією коронавірусу в центрах обробки діамантів і на споживчих ринках поступово знижувалися напередодні ключових свят в кінці року. 

Anglo American повідомила, що прогноз De Beers з видобутку алмазів залишається незмінним і становить від 25 до 27 млн ​​каратів, але буде постійно переглядатися з урахуванням збоїв, пов'язаних з пандемією COVID-19, а також термінів і масштабів відновлення попиту. 

Детельніше на Rough&Polished