2020-10-23

«Укргазвидобування» збільшило добовий видобуток на Західно-Соснівському родовищі на 163 тис куб м

АТ «Укргазвидобування» (УГВ), що входить до Групи НАК «Нафтогаз України» збільшило добовий видобуток діючих свердловин на Західно-Соснівському родовищі на 163 тис куб м. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Західно-Соснівське у Харківській області розробляється з 1969р. «З родовища вже видобули більше половини від початкових запасів газу. Для підвищення видобутку з існуючих пластів на глибині до 4 000 м команда геологів і розробників сформувала і виконує план активної розробки родовища з бурінням додаткових експлуатаційних свердловин», - зазначили в УГВ.

Збільшити добовий видобуток на родовищі вдалося у результаті буріння нових експлуатаційних свердловин №87 та №89 та після виходу на оптимальний режим роботи.

Буріння проводило бурове управління «Укрбургаз». Роботи виконували із залученням модернізованого бурового верстата НБО Уралмаш. За словами УГВ, під час буріння свердловини №87 вдалось досягти проектної глибини і виконати спуск експлуатаційної колони вдвічі швидше від запроектованих термінів завдяки новим технічним можливостям модернізованого верстату.

Крім того, команда геологів реалізує на Західно-Соснівському родовищі проект дорозвідки нових перспективних відкладів на глибинах понад 5 000 м.