2019-05-23

Відновлено роботу ще однієї свердловини

У рамках програми відновлення свердловин з бездіючого фонду для збільшення видобутку на наявних родовищах з низькими пластовими тисками АТ «Укргазвидобування» та ТОВ «Сервіс Ойл» завершили роботи з буріння бічного стовбуру свердловини Машівського родовища.

Так, добовий дебіт відновленої свердловини після операції з ГРП становить близько 35 тис. м3 блакитного палива. Роботи з буріння бічного стовбуру виконувало ТОВ «Сервіс Ойл», дочірнє підприємство РУП «ПО «Белоруснефть», із залученням філії ГУ «Укргазпромгеофізика» для проведення комплексу каротажних досліджень у відкритому стовбурі.

Нагадаємо, що наприкінці лютого Укргазвидобування повернуло в дію дві свердловини Чутівського та дві Машівського родовищ після операції з буріння бічних стовбурів. Сумарний добовий дебіт повернених свердловин становить близько 120 тис. м3 блакитного палива.

Варто зазначити, що додатковий видобуток від операції з інтенсифікації видобутку за результатами 2018 року склав 1,1 млрд м3природного газу. Але для значного нарощення ресурсної бази Укргазвидобування має поповнити ресурсний портфель новими родовищами, які знаходяться на початковій і середній стадіях розробки з початковими тисками.