2022-01-27

Відновлено газовидобуток на 62 родовищах Узбекнафтогазу

Видобуток природного газу на 62 родовищах АТ «Узбекнафтогаз» відновлено у повному режимі. Про це повідомила пресслужба компанії.

Їхню роботу було припинено через відключення електроенергії. "З початком постачання електропостачання, компресорні станції та ряд свердловин на 62 родовищах з видобутку природного, зокрема великі родовища "Зеварда", "Алан", "Помук" та 27 родовищ з видобутку природного газу Мубарецького нафтогазовидобувного управління, почали працювати в повному режимі", - зазначили у компанії.

Також відновлюється робота 11 родовищ природного газу та технологічних установок Шуртанського нафтогазовидобувного управління. У Газлійському нафтогазодобувному управлінні працюють усі 23 родовища природного газу, установки та компресорні станції.

Крім того, спеціалістами АТ «Узбекнафтогаз» ведуться роботи з відновлення стабільного режиму роботи свердловин та компресорних станцій на родовищах «Жанубій Уртабулак», «Сомонтепа» Мубарецького нафтогазовидобувного управління, установки з виділення пропан-бутанової суміші Шуртанського нафтогазовидобувного 2, а також компресорної станції з доставки продуктивного газу магістральними газопроводами та компресорної станції «Шимолій Нішон».

Відновлено роботу «Шуртанського газохімічного комплексу», «Бухарського нафтопереробного заводу» та «Мубарецького газопереробного заводу», вживаються заходи щодо забезпечення їх функціонування на повну потужність.