2014-07-07

Відбулось засідання колегії Державної служби геології та надр України

У приміщенні Державної служби геології та надр України 04 липня 2014 року відбулось засідання колегії Держгеонадр України, в якому взяли участь члени колегії, працівники центрального апарату, керівники підприємств та організацій, що входять до сфери управління органу.

У ході засідання були розглянуті актуальні питання діяльності Держгеонадр України та підприємств галузі. Заслухали доповідь начальника Управління з надання надр у користування про стан надходження коштів до Державного бюджету України за надання та продовження строку дії спеціальних дозволів на користування надрами. Розглянули стан підготовки внесення змін до Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України до 2030 року, зокрема в частині корегування структури документа, врахування необхідності інформатизації геологічної галузі, підвищення ефективності геологорозвідувальних робіт тощо.

Присутні також обговорили не менш важливе питання щодо результатів геологорозвідувальних робіт у 2013 році, які виконувались за кошти державного бюджету. Директором Департаменту геології наведено аналіз виконаних геологорозвідувальних робіт за напрямами.

Директор Департаменту державного геологічного контролю ознайомив присутніх з результатами роботи органів державного геологічного контролю Держгеонадр України. Звернув увагу на найбільш поширені порушення, виявлені під час проведення перевірок надрокористувачів, власників спеціальних дозволів на користування надрами. Розповів про взаємодію з правоохоронними та іншими контролюючими органами.

Члени колегії також обговорили виконання показників фінансових планів підприємствами державного сектору економіки, що належать до сфери управління Держгеонадр України.

Підбиваючи підсумки засідання, Голова Держгеонадр України Кащук Д.А. зауважив, що попри всі складнощі з фінансуванням, необхідно направити усі зусилля на збереження галузі, її кадрового потенціалу, а головне зробити все можливе для забезпечення потреб національної економіки у мінеральних ресурсах.