2014-07-07

Міністр екології та природних ресурсів Андрій Мохник, відповідаючи під час брифінгу в Клубі Кабміну на запитання журналістів, запевнив, що видобуток сланцевого газу не несе небезпеки

За словами Андрія Мохника: «Наразі, компанія «Shell», яка бере участь в угодах про спільну діяльність і в угодах про росподіл продукції не проводить жодної діяльності через те, що Юзівська площина – це територія зони АТО».

Він також додав: «Специфіка видобутку сланцевого газу Юзівського родовища відрізняється від Олеського. Ті стандарти, які є у «Shell», дозволяють говорити про певні гарантії безпеки екологічної ситуації в тому регіоні. Звісно, це не означає що ми не маємо перевіряти та втручатися в разі потреби. Насправді, на Сході є ще проблема з тим, що сама громада там доволі пасивна. Всі знаємо, як ухвалювали угоду з «Shevron», велику роль в якій відіграло місцеве населення. Як наслідок - угода з Шевроном є більш захищеною, там враховано і інтереси громади, і екологічні аспекти захисту навколишнього середовища.

Окремо міністр розповів про долю ТОВ "СПК-Геосервіс". «Це товариство є учасником обох угод (Юзівької та Олеської). На сьогодні (завдяки Державній службі геології та надр) відбулася зміна керівництва цих товариств. Опрацьовано 3 варіанти того, як вивести "СПК-Геосервіс" зі складу засновників, і тепер справа за юристами. В усякому разі політична воля на це є» - впевнений Андрій Мохник.