2016-12-05

Відбулось перше засідання ГР при Мінприроди

1 грудня  2016 року, оновлена Громадська  рада при Міністерстві екології та природних ресурсів України зібралася на перше засідання.  У ньому взяло участь 32 члени Громадської ради, а також представники інститутів громадянського суспільства, які за результатами рейтингового інтернет-голосування не увійшли  до нового складу  Громадської ради при Мінприроди, проте активно стежать за її роботою.

Більшістю голосів головою Громадської ради було обрано Світлану Берзіну (ВГО «ЖИВА ПЛАНЕТА»). Заступником голови став Андрій Неліпа (ВГО «ГРОМАДА РИБАЛОК УКРАЇНИ»). Секретарем Громадської ради було обрано Євгенію Аратовську ( ГО «Україна БЕЗ СМІТТЯ»).

Також  під час засідання відбулося затвердження Положення про Громадську раду при Мінприроди та її регламенту, розробленого  відповідною робочою групою та погодженого з усіма членами Громадської ради.

Процедура затвердження Положення відбудеться після опрацювання документа юридичною службою  Мінприроди на відповідність вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики».

Уже на першому засіданні  нової Громадської ради було ухвалено рішення про розгляд проекту Концепції реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища в Україні, раніше винесеного Мінприроди на громадське обговорення.