2021-06-22

Відбулася щорічна підготовка території Тилігульського парку до курортного сезону

Відбулася щорічна екоініціатива – підготовка території регіонального ландшафтного парку «Тилігульський» до курортного сезону та прибирання узбережжя лиману. Захід підтримала компанія ДТЕК Відновлювані Джерела Енергії (ВДЕ).

Завдяки організаторам ініціативи – адміністрації Тилігульського ландшафтного парку, асоціації лідерів туризму Миколаївської області та управлінню екології Миколаївської ОДА – понад 120 учасників долучилися до прибирання.

«Такі заходи проходять вже 10 років поспіль, і кожного року ми долучаємо до них нове покоління небайдужих до екології нашого рідного краю. Дійсно, це маленьке свято, на якому всі учасники не тільки займаються прибиранням, але і навчаються дбайливо ставитися до навколишнього середовища. Під час таких заходів ми проводимо різні вікторини, конкурси, навчаємо школярів та студентів піклуватися про екологію своєї громади. Ми щиро вдячні представникам регіонального та національного бізнесу, а насамперед компанії ДТЕК ВДЕ, за підтримку. Вважаємо цей внесок системним підходом до розв’язання екологічних проблем не тільки Тилігульського ландшафтного парку, але і Миколаївщини в цілому. Ми радіємо що на берегах заповідного Тилігулу з’являються екологічно налаштовані підприємства», - зазначила Тетяна Чічкалюк, співорганізатор заходу.

Протягом декількох годин небайдужі мешканці Миколаєва та Коблівської громади, студенти, школярі збирали сміття на узбережжі. Загалом вдалося зібрати понад 100 мішків. Адміністрація Коблівської ОТГ подбала про вивезення їх на місця утилізації.

Навесні у регіональному ландшафтному парку «Тилігульський» стартував незвичний екопроєкт Острови Птахів, спрямований на збільшення популяції рідкісних та зникаючих видів птахів – популяційний менеджмент. Ідея проєкту полягає у створенні штучних островів тим пернатим «мешканцям», які залишилися без місця для безпечного виведення потомства. Спорудження штучних островів загальною площею 500 м2 завершилося ще до початку гніздового періоду. І за відгуками працівників парку, острови птахів вже заповнені першими «мешканцями».