2021-12-27

В Узбекистані відкрили завод із глибокої переробки газу

Президент Узбекистану Шавкат Мірзієєв учора відкрив підприємство з глибокої переробки газу. Завод здатний виробляти до 1,5 млн т палива на рік.

"Такі підприємства будуються лише за рахунок інвестицій. Воно запускається і зараз найголовніше, щоб наші люди відчували від нього користь. Ми стільки років продавали газ, але прибутку не бачили. Ми створимо додаткову вартість, проводячи на таких заводах глибоку переробку", - цитує Мірзієєва його пресслужба.

При цьому він зазначив, що завод Uzbekistan GTL є одним із найбільших інвестиційних проєктів не лише в Узбекистані, а й у країнах СНД. Тут щорічно перероблятиметься 3,6 млрд куб. тис. тонн зрідженого газу.

Авіагас, дизпаливо, нафта (лігроїн) і скраплений газ, що виробляються тут, дозволяють не лише задовольнити потреби внутрішнього ринку, а й експортувати цю продукцію.

"Із запуском заводу 1 300 фахівців будуть забезпечені постійною високооплачуваною роботою. Особливо тішить, що близько 80 % фахівців, які брали участь у будівництві заводу, – це наші місцеві кадри, у тому числі ті, які прагнуть працювати по-новому", - наголосив Шавкат Мірзієєв.