2016-04-22

В УКРДГРІ відбулася нарада директорів провідних геологічних підприємств

14 квітня в Українському державному геологорозвідувальному інституті (УКРДГРІ) відбулася нарада за участю представників Держгеонадр та геологічних підприємств (НАК «Надра України», ДГП «Укргеофізика»,  ДГП «Геолекспертиза»,  ДРГП «Донецькгеологія», КП «Кіровгеологія», ДНВП «Геоінформ України», ДП «УГК», СхідДРГП, ПричорноморДРГП та ін.)

На зустрічі обговорювали питання, пов’язані з основними засадами та принципами проведення державної експертизи звітів щодо результатів геологічного вивчення надр, а також інших геологічних матеріалів.

Під час обговорення, зокрема, директор УкрДГРІ Сергій Гошовський запропонував пришвидшити проведення конкурсу серед державних геологічних підприємств на здійснення геологічної експертизи у 2016 році, забезпечити якість експертних висновків, доручити УКРДГРІ розробити обов’язкові складові Експертного висновку. Микола Жикаляк – генеральний директор ДРГП «Донецькгеологія» – наголосив, що перед проведенням геологічної експертизи, а також переоформленні чи перереєстрації спецдозволів на користування надрами обов‘язково повинно здійснюватися обстеження об’єкта з виїздом на підприємство. 

Загалом учасники наради були одностайні у думці щодо необхідності створення (створення) відповідної централізованої структури у Держгеонадрах, до якої надходитиме звітність від геологічних підприємств та яка контролюватиме якість проведення державної геологічної експертизи. Також учасники наради висловилися за необхідність проводити такі заходи якомога частіше і регулярніше.