2015-10-19

В Туреччині відбувся регіональний тренінг ІПВГ

13-15 жовтня у Стамбулі відбувся Регіональний тренінг з питань розвитку Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ).

На тренінгу було представлено країни, які підтримали ІПВГ, з Європи (Україна, Албанія), Центральної Азії (Казахстан, Азербайджан, Таджикістан) та Близького Сходу (Ірак та Афганістан). В якості тренерів до роботи долучилися представники Міднародного секретаріату ІПВГ, Світового банку, громадської коаліції “Публікуй, що платиш” (Publish What You Pay), а також Інституту управління природними ресурсами (NRGI).

“На заході члени багатосторонніх груп та національні координатор ІПВГ опрацьовували можливості щодо більш оперативного, якісного та публічного розкриття інформації про видобувні галузі. Лейтмотивом більшості дискусій, які відбувалися на тренінгу, став перехід від формального звітування за стандартом ІПВГ до прикладних результатів, які будуть зрозумілі й корисні людям”, зазначив керівник програм аналітичного центру DiXi Group Роман Ніцович.

Україну на тренінгу представили керівник програм DiXi Group Роман Ніцович, голова Національного секретаріату ІПВГ Діна Нарежнева, радник Міністра енергетиви та вугільної промисловості Олеся Нехорошко та начальник відділу видобування та переробки газу, газового конденсату і нафти НАК “Нафтогаз України” Сергій Касянчук.

Поїздка української делегації на тренінг відбулася за підтримки Міжнародного секретаріату ІПВГ, Світового банку та Інституту управління природними ресурсами (NRGI).