2015-10-19

Україна переносить дату публікації звіту ІПВГ

Міністр енергетики та вугільної промисловості ініціював процедуру перенесення терміну публікації звіту ІПВГ з 16 жовтня 2015 року на 15 січня 2016 року.

Відповідне звернення було надіслано голові Правління ІПВГ пані Клер Шорт.

Перенесення дати публікації стало вимушеним кроком через ненадання інформації, необхідної для підготовки Звіту з боку певних  компаній та державних установ. Зокрема, незважаючи на проведену роботу та численні звернення, підтримку Світового Банку та міжнародних організацій, до Незалежного Адміністратора ІПВГ досі на надійшли необхідні дані від Державної фіскальної служби та компанії “Укрнафта”, де нещодавно було призначено нового керівника.

“Надання відповідної інформації є обов’язковим для компаній та організацій згідно українського законодавства і  міжнародних зобов’язань держави. Звіт повинен продемонструвати громадськості фінансовий стан у видобувному секторі та зробити роботу нафтогазового бізнесу, базованого на видобутку національних природних ресурсів, максимально прозорим. Проблеми з наданням інформації можуть стати вкрай негативним сигналом для інвесторів та світової спільноти, тому  Національний секретаріат ІПВГ  докладатиме усіх зусиль, щоб перший звіт України був повним та вичерпним” – прокоментувала перенесення дати публікації голова Національного  секретаріату ІПВГ Діна Нарежнева

Більше про ініціативу ІПВГ та стан отримання інформації — в інфографіці. Зобов’язання надати відповідну інформацію підприємства українського нафтогазового комплексу отримали цього року, після того як Закон № 521-VIII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях”, схвалений Верховною Радою 16 червня, вступив у дію.