2014-09-17

В Одесі завершив роботу Геофорум-2014

З 7 по 13 вересня 2014 року в Одесі пройшов Міжнародний геологічний форум «Актуальні проблеми та перспективи розвитку геології: наука і виробництво (Геофорум-2014)», організований УкрДГРІ за підтримки Держгеонадр. У рамках Геологічного форуму відбулися чотири міжнародні науково-практичні конференції «Геомоніторинг-2014», «Геологічні читання-2014», «REU-2014», «Сейсмо-2014».

Робота Геофоруму-2014 була спрямована на висвітлення проблем та шляхи подальшого розвитку найважливіших напрямів сучасної прикладної геологічної науки та геологорозвідувальних робіт в Україні. Організатори та учасники Геологічного форуму були одностайні у думці, що обмін досвідом провідних фахівців галузі та геологічної науки безумовно сприятиме підвищенню ефективності геологорозвідувальних робіт, що, в свою чергу, позитивно позначиться на забезпеченні нашої країни мінерально-сировинними ресурсами і стане кроком у напрямку набуття Україною енергетичної та економічної незалежності.

Учасники Геофоруму-2014 також долучилися до подорожі південною частиною Одеської області, відвідавши цікаві й особливі з геологічного погляду місця і геологічні пам’ятки, а також музей культури вина та дегустаційну залу Шабського заводу вин.

Рішення Міжнародного геологічного форуму «Актуальні проблеми та перспективи розвитку геології: наука і виробництво (Геофорум-2014)» буде опубліковано після опрацювання, з урахуванням зауважень та пропозицій учасників.