2020-11-10

В Ірані зареєстровано зростання видобутку фосфатів на 34 %

Єдиний виробник фосфатів в Ірані, Esfordi Phosphate Industrial and Mineral Complex, зареєстрував зростання видобутку на 34 % до 178 563 тонн у першій половині поточного 1399 іранського року (20 березня - 21 вересня), повідомляє Iran.Ru

За звітний період компанія продала в цілому 32 003 тонни фосфатних концентратів, що на 48 % більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомляє Іранська організація з розвитку і реконструкції шахт і гірничодобувної промисловості. 

Фосфат відноситься до породи або руди, що містить іони фосфату. Неорганічні фосфати добувають для отримання фосфору для використання в сільському господарстві і промисловості. 

Приблизно 90 % виробленого кам'яного фосфату використовується для виробництва добрив і харчових добавок для тварин, а інша частина - для виробництва промислових хімікатів.

Крім фосфорних добрив для сільського господарства, фосфор з кам'яного фосфору також використовується в кормових добавках, харчових консервантів, хлібопекарського борошна, фармацевтичних препаратах, антикорозійних засобах, косметиці, фунгіцидах, інсектицидах, детергентах, кераміці, водоочищенн та металургії.