2020-08-14

В ІФНТУНГ офіційно стартував прийом заяв від вступників

13 серпня в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу офіційно стартував прийом заяв від вступників на базі повної середньої освіти, які подаються в електронній формі. Паралельно сьогодні вступники на базі ОКР молодшого спеціаліста, тобто, випускники коледжів і технікумів подають у паперовій формі заяви на вступ.

З самого ранку робота в ІФНТУНГ йде повним ходом. Приймальна комісія працює злагоджено й  з максимальним дотриманням карантинних норм. Вже на вході стоїть працівник університету, який вимірює температуру. Обов’язковим атрибутом для всіх членів приймальної комісії та вступників є санітарно-гігієнічна маска. На всіх поверхах організовано з дотриманням відповідної відстані місця для попереднього заповнення абітурієнтами необхідних документів. Це допоможе заощадити час при подачі документів – адже вступник вже матиме практично готовий пакет, а працівник приймальної комісії просто перевірить його на відповідність.

Які рекомендації можна дати вступникам при подачі заяв? З цим питанням ми звернулись до відповідального секретаря Приймальної комісії Ярослава Коваля:

«Всім нам слід пам’ятати, що приймальні комісії по всій країні працюють в незвичних карантинних умовах. ІФНТУНГ все робить заради того, щоб запобігти чергам при подачі заяв та для дотримання безпечної відстані. На це слід зважати й вступникам. Не слід сподіватись, що, подавши заяву на омріяну спеціальність в перший же день, матимеш пріоритетність при поступленні. Авторитетно вам заявляю, що на поступлення впливатиме виключно конкурсний бал. Тож з 13 по 22 серпня у вас ще є час вчасно подати папери, не відкладаючи все на останній день, але й не створюючи в перші дні черги та ажіотаж. Крім того, практика попередніх років показує, що у другій половині дня кількість відвідувачів суттєво зменшується.

Але загалом Приймальна комісія готова працювати безперебійно та в штатному режимі навіть за таких непростих обставин. Бо сьогодні ми зустрічаємо нашого майбутнього студента, формуємо його першу думку про наш університет.  Ми хочемо підтримати цих розумних дітей, які обрали наш ЗВО, щоб вони почувались комфортно при подачі заяв, щоб відчули, що ІФНТУНГ – це справді університет високого рівня з чіткою організацією всіх робочих та освітніх процесів. І якщо театр починається з вішалки, то університет – з приймальної комісії!»

Варто пам’ятати, що 22 серпня комісія завершує роботу з прийому заяв від всіх категорій вступників, включаючи й вступників до магістратури, які подають електронні заяви – цьогорічне нововведення МОН України – ще від 5 серпня. Така новація, яка повинна була запобігти чергам при подачі заяв, виявилась дуже зручною й доречною для карантинних умов: не потрібно приходити та наражати себе на небезпеку.

Графік роботи відбіркових комісій:
Понеділок – п’ятниця – з 9.00 до 16.30 (без обіду)
Субота – 9.00 – 14.00 (без обіду)

У суботу, 22 серпня, відбіркові комісії працюватимуть з 9.00 до 18.00.