2020-08-14

Приплив нафти на «Азері-Чираг-Гюнешлі» інтенсифікувала Baker Hughes

Вдалося значно поліпшити очікуваний дебіт нафти за допомогою хімічного розчину. 
Baker Hughes, третя за величиною нафтогазова сервісна компанія в світі, провела роботи з інтенсифікації припливу ще двох свердловин на блоці родовищ «Азері-Чираг-Гюнешлі» (АЧГ) в азербайджанському секторі Каспійського моря, повідомив віце-президент по Росії і Каспійському регіону компанії Томмі Кассем. «Після успішного розгортання судна для стимуляції в 2018-2019 роках компанія Baker Hughes нещодавно провела роботи по інтенсифікації припливу ще на двох свердловинах на блоці Азері-Чираг-Гюнешлі. Нашій виробничій групі вдалося значно поліпшити очікуваний дебіт нафти за допомогою хімічного розчину», - уточнив він. 

Говорячи про роботу компанії в умовах пандемії, Кассем зазначив, що здоров'я і безпека співробітників компанії в Азербайджані і в усьому світі залишається її головним пріоритетом.

За словами Кассема, компанія постійно адаптує методи роботи в умовах цієї пандемії, наприклад, переходячи на віддалену роботу всюди, де це можливо, використовуючи віддалені і віртуальні технології і застосовуючи суворий підхід до забезпечення готовності майданчиків.