2012-07-29

В Держгеонадрах України пройшов семінар з питань геологічного вивчення та оцінки ресурсів газу нетрадиційного типу

17-18 липня 2012 року в приміщенні Державної служби геології та надр України пройшов семінар з питань геологічного вивчення та оцінки ресурсів газу нетрадиційного типу за участі представників Геологічної служби СШАЗ метою втілення Меморандуму про взаєморозуміння між урядом України та урядом США стосовно ресурсів газу з нетрадиційних джерел, 17 - 18 липня 2012 року в приміщенні Державної служби геології та надр України пройшов семінар з питань геологічного вивчення та оцінки ресурсів газу нетрадиційного типу.

У заході взяли участь представники Геологічної служби США, посольства США, керівники і провідні спеціалісти Державної служби геології та надр України, підприємств, що входять до сфери управління Держгеонадр України, представники НАК «Нафтогаз України» та наукових установ.

Фахівці геологічної галузі України та США обмінялись досвідом роботи у сфері досліджень газових родовищ з нетрадиційних джерел (сланцевого газу, газу центрально-басейнового типу).

Зокрема, геолог Програми енергетичних ресурсів Служби геологічних досліджень США Дон Гатьє представив декілька презентацій: «Геологічні особливості та класифікація ресурсів з нетрадиційних джерел», «Методологія оцінки СГД», «Обмеження в процесі розробки ресурсів з нетрадиційних джерел».

Зазначений захід став початком співпраці між органами влади, університетами, дослідницькими центрами, інститутами, розвідувальними та видобувними компаніями двох країн у сфері геологічного вивчення та оцінки ресурсів газу з нетрадиційних джерел.

Довідка:У лютому 2011 року був підписаний двосторонній Меморандум про взаєморозуміння між урядом України та урядом США стосовно ресурсів газу з нетрадиційних джерел, основною метою якого є забезпечення умов для обміну знаннями та експертними напрацюваннями між урядом України та урядом США у сферах, що стосуються оцінки та кваліфікації ресурсів сланцевого газу в Україні.