2023-02-08

Узгодження законодавства України з нормативно-правовою базою ЄС: управління водними ресурсами

Європейська Комісія оприлюднила аналітичний звіт, в якому оцінено спроможність України взяти на себе зобов’язання, передбачені перспективою членства в Європейському Союзі. У звіті міститься детальний аналіз сучасного стану нашої країни щодо узгодження її законодавства з нормативно-правовою базою ЄС (acquis) – комплексом загальних прав і обов’язків Європейського Союзу, – Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

У своїх звітах Єврокомісія оцінювала рівень наближення законодавства України до нормативно- правової бази ЄС (acquis) на основі анкетування, а також відповідної інформації, отриманої в межах інтенсивного діалогу, який проводився протягом багатьох років у межах Угоди про асоціацію, для оцінки їх виконання.

Впровадження законодавства ЄС у сфері якості води та управління водними ресурсами, включаючи морське середовище, відбувається в рамках 6 Директив, а саме: Водної Рамкової
Директиви, Паводкової Директиви, Морської Директиви, Директиви про стічні води, Директиви про питну воду та Нітратної Директиви.

Для Державного агентства водних ресурсів України першочерговим є впровадження Водної Рамкової Директиви та Паводкової Директиви.