2020-08-26

Ураган «Лаура» зрівняється з «Катріною» за впливом на видобуток нафти і газу

Ураган «Лаура», що бушує в США, загрожує призвести до зниження видобутку нафти в країні до рівнів, порівнянних з наслідками урагану «Катріна» в 2005 році.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Згідно з даними Бюро безпеки та екологічного контролю США (BSEE), компанії евакуювали 310 морських об'єктів і зупинили видобуток 1,56 мільйона барелів на добу, що становить 84,3 % видобутку на шельфі Мексиканської затоки. 15 років тому ураган «Катріна» привів до зупинки 90% видобутку.

За даними Управління енергетичної інформації (EIA), на які посилається агентство, до ранку четверга ураган обрушиться на територію, на яку припадає понад 45 % всіх нафтопереробних потужностей США і 17 % видобутку нафти. Згідно агентству, НПЗ роблять кроки по зупиненню дев'яти заводів, які переробляють майже 2,9 мільйона барелів нафти в добу, що становить 14,6 % від загальної потужності США.

«Лаура» також позначилася і на видобутку природного газу в регіоні. За даними BSEE, призупинено 61 % видобутку. Американська Cheniere Energy оголосила про припинення роботи СПГ-терміналу Sabine Pass в Луїзіані, який є найбільшим заводом з експорту СПГ в Сполучених Штатах. Інші компанії, такі як Cameron і Freeport не планують поки зупинку роботи своїх терміналів, або планують скоротити потужності, проте в разі потреби готові вжити додаткових заходів.

Шторм «Лаура» у вівторок посилився до урагану першої категорії і наближається до південно-східного узбережжя США. Тропічному шторму присвоюється ім'я, коли швидкість супроводжуючого його вітру досягає 62 кілометрів на годину. Очікується, що ураган досягне узбережжя штатів до вечора середи або ранку четверга і може посилитися до урагану третьої категорії.